Zen og fodboldrejser

zoomind stadiumUmiddelbart er der ikke mange, der forbinder fodboldrejser og meditation med hinanden, men rent faktisk er en fodboldkamp for mange noget af en Zen-oplevelse. For når du står på lægterne, er der kun dig og dit hold – og du er så fuldstændigt og umiddelbart tilstede, at det er lige så godt som ren meditation for din sjæl.

Zen er en særlig meditationsform, der praktiseres af zenbuddhister for at skabe umiddelbar tilstedeværelse uden nogen form for intellektuel filtrering. Det er lidt det samme, som tilhængerne af mindfulness efterstræber, i alt hvad de gør.

Det er en tilstand, der kan være svær at komme i, når du raser afsted i din fortravlede hverdag. Du tænker hele tiden på det næste, der skal ske – på alt det du skal nå og måske især på alt det, du ikke har nået. Men det du laver lige nu, det skal bare overstås, så du kan komme videre til den næste opgave – hele tiden videre, videre, videre….

Men hvad sker der så, når du kommer hjem og endelig får tid til at fordybe dig i din hobby eller lave noget, du virkelig går op i. Så forsvinder tiden bare og du tænker ikke på, hvad du ellers skal nå. Det er bare dig og det. Se lige der, nærmer du dig noget, der er meget tæt på Zen og mindfulness.

Fodboldrejser trigger din indre zenbuddhist

Det er lidt det, der sker, når du er til fodboldkamp – ikk? Der er det også bare dig og dit hold og alt det der sker til kampen, der er dit primære fokus. Hvor de små to timer bliver af, som der går fra du kommer og til kampen er forbi – ja, det ved du ikke rigtigt. Men du er 100 % tilstede hver eneste sekund, alt imens det står på. Fra dommerens fløjte proklamerer at kampen er i gang og til kampen fløjtes af. Kun dig og det, der sker – intet andet.

Se her er et sandt zen-øjeblik, hvor du ikke spekulerer på, hvad der skal ske, når kampen er forbi og næppe tænker meget over, hvad der skal serveres til aften eller hvor katten det nu er, du parkerede bilen eller hvad du skal lave i morgen.

Så hvorfor ikke ”take it to the max” og tage på en fodboldrejse. Det kan nemt blive det afbræk, der får dig ovenpå igen efter en svær tid på jobbet eller privat – og intet er vel federe og mere intenst end at sætte scenen for din ”meditation” et sted, hvor det er absolut nødvendigt at være 100 % tilstede i nuet – og som du ikke lige kommer tilbage til i næste uge.

Fodboldrejser med alt inklusive

Fodboldrejser er et pakketilbud med billetter til en kamp på et af Europas store stadions og overnatning lige i nærheden før og efter. Så du kan ankomme dagen før og lade op til kampen og kan sove natten efter, så du kan tage nogenlunde udhvilet hjem. Flyrejsen til og fra destinationen kan du med fordel købe separat.

Så har du sat scenen for en hel ekstrem zen-oplevelse.