Det lille pulver der gør den store forskel

Kunne du godt tænke dig at få større muskler, men er bange for at ende som dopingvrag? Så tag det helt roligt, det er nemlig ikke dopingmidler, muskelbundterne i træningscenteret indtager i bøttevis!

Nej, det er noget så almindeligt som et kosttilskud – og intet andet end det. Kosttilskuddet er proteinpulver, der oftest købes i store bøtter eller poser, så der er rigeligt af det. Så hvis du har spottet en stor bøtte i en af vennernes klædeskab i omklædningsrummet, er det altså ikke dopingmidler, han fylder sig med.

Hvornår skal jeg tage proteinpulver?

Vil du have en sund og lovlig genvej til større muskler, er det altså proteinpulver, du skal bruge. Det kan indtages omrystet i vand eller mælk og fås i et utal af smagsvarianter, også en smagsneutral der f.eks. kan indtages med et glas juice.

Du skal helst drikke sådan en proteinshake lige inden du begynder din træning. Alternativt kan du også tage den, så snart du er færdig, for det gælder nemlig om at give kroppen et boost protein, så det er til rådighed, så snart du begynder at slappe af efter dit træningspas.

Det kaldes for restitutionsperiode bland fagfolk og muskelnørder. Her genopbygger kroppen de muskelfibre, du har ødelagt under træningen og jo mere protein der er til rådighed, jo hurtigere restituerer musklerne – og er der proteiner i overskud, bliver der lige smækket lidt mere muskelmasse på, så du er bedre rustet til næste gang du skal træne.

Hvor får jeg fat i proteinpulver?

De fleste træningscentre pusher noget frygtelig dyrt proteinpulver. Men selv om det kan være nemt og praktisk at købe det i dit fitness center, så findes der altså væsentlig billigere alternativer både IRL og på nettet.

Faktisk kan du nogle gange købe proteinpulver i din lokale dagligvare- eller endda discountbutik. Flere af de helt store producenter kan faktisk jævnligt købes i både Netto og Fakta.

Du kan også købe proteinpulver på nettet. Her er det vigtigt, at du vælger en webshop, der sælger danskproduceret proteinpulver. For mange af de billige shops sælger tit produkter, der er produceret i Fjernøsten, hvor man ikke er så nøjeregnende med, hvilke reststoffer der er tilbage i de produktionsanlæg, der producerer pulveret – og det er jo surt, at blive testet positiv i en dopingtest, fordi der var blevet kørt et dopingprodukt i pakkeanlægget lige før de kørte det proteinpulver, du har købt.