Den skønneste bro i London

Fakta om den skønneste bro (Stamford Bridge)

Den skønneste bro i London. Hvilken kan det mon være, tænker du nok. Der er naturligvis tale om Stamford Bridge, som er hjemmebane til fodboldklubben, Chelsea FC. Stadionet blev bygget tilbage i 1877, men dengang blev stadionet primært brugt til diverse sportsgrene, som ikke havde med fodbold at gøre. Faktisk skulle der gå omkring 30 år, før Chelsea FC indviede Stamford Bridge som deres hjemmebane. I dag har Stamford Bridge – eller The Bridge (broen, red.) – kapacitet til 41.837 siddende publikummer.

billetter til chelsea kampe

Den lave kapacitet stemmer dog ikke overens med klubbens enorme popularitet, så der er ofte rift om billetterne. Der er dog hjælp til dette, da du kan købe billetterne her. Billetter til Stamford Bridge er i den lidt dyrere ende af skalaen. Det skyldes dog nok den høje efterspørgsel og det forholdsvis lave udbud.

I starten var det ikke en gang Chelsea, som var blevet tiltænkt en plads på grunden, men i stedet for en anden London-klub, nemlig Fulham F.C, men det blev altså den dengang nyligt stiftede fodboldklub, Chelsea FC, som skulle få ejerskab over grunden.

I 1930 og i få år efter – dengang, hvor der ikke blev stillet de største krav til sikkerheden på stadions – kunne stadionet i Chelsea-bydelen i London rumme flere end dobbelt så mange tilskuere, som det kan nu til dags. I 1930’erne blev tilskuerrekorden da også sat, da hele 82.905 mennesker overværede Chelseas kamp mod Arsenal.

Transport til og fra stadion

bus til stamford bridgeStamford Bridge ligger ikke mange kilometer fra Londons bymidte. Med offentlig transport er det også nemt, at komme direkte til stadion. Du kan for eksempel enten tage bussen, eller metroen til Fulham Broadway.

De engelske doubledeckers er i sig selv en oplevelse værd.

Lidt kort information om Chelsea

 

Chelseas historie kan man dele op i to grove træk. Tiden før den russiske rigmands, Roman Abramovich, indtog til klubben og tiden efter. Før Abramovich havde man ikke vundet nogle betydelige trofæer som sådan, ud over et trofæ i Capital One Cuppen i 1997/98, og FA Cuppen i 1999/2000.

Med Abramovich’ overtagelse af klubben i 2003, skulle Chelsea dog gå en lys tid i møde. I 00’erne tog man hele England med storm, og stjerner som John Terry, Ashley Cole, Frank Lampard og Didier Drogba satte gang i tingene i den lidt finere bydel i London.

Med José Mourinho som manden, der skulle holde styr på tropperne, vandt man i 2004/05-sæsonen Premier League for første gang i klubbens historie.

Siden dengang er det blevet til fire Premier League-titler i alt, syv FA Cup-trofæer, fire Capital One Cup-sejre, og en enkelt gang er det blevet til guld i Champions League.